Herberg De Eexter Os

Genieten van ouderwetse gastvrijheid, ruimte en natuur

In de directe omgeving

De Eexter Os ligt in een prachtige bosrijke omgeving, die zich uitstekend leent voor een heerlijke wandeling, een mooie fietstocht of een uitdagend mountainbike parcours. Maar ook als u er met de auto of motor op uit wilt gaan is er altijd wel iets in de buurt om van te genieten.

Voor de natuurliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden om te genieten van de bijzondere flora en fauna. Zo zijn er bevers door de stichting Het Drentse Landschap uitgezet in de Hunze en bevinden zich diverse natuurgebieden op korte afstand.

Ook in de dorpen Eext en Annen worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Zo heb je in Eext bijvoorbeeld een concours hippique, tractor pulling, historische motor GP, en in Annen de sport-en spelweek en de brinkmarkten op de grootste brink van Europa. Daarnaast heeft Eext ook een eigen dorpsmuseum en zijn er op korte afstand maar liefst 3 hunebedden (D12, D13 en D14) te bezichtigen.

Meer informatie vindt u op de volgende websites:

Om te winkelen hebben wij een prachtige centrale ligging met plaatsen als Groningen, Assen, Emmen en Veendam binnen een straal van 30 km.

In de directe omgeving is er een gevarieerde keuze aan fiets- en wandelroutes en verschillende golfbanen. Verder zijn er diverse uitstapjes mogelijk; het Hunebedinformatiecentrum in Borger  is slechts 15 autominuten rijden. En bijvoorbeeld het prachtige Drents Museum in Assen of het TT-Circuit  in Assen bereikt u in 10 minuten. Groningen Airport (GAE) is slechts in 10 minuten verwijderd en binnen 20 minuten bent u in de stad Groningen.